söndag

Jag är seg idag, väldigt seg! Alltså det stämmer det där med åldern, över 25 och det går bara down. Jag pallar inte det där festtempot som man pallade innan. Att gå ut tex idag igen det finns inte ens på världskartan.
Aja, igår var vi på Wallers och sen hamnade vi på Munken...En mkt speciell kväll...Jag och Lotto har ju en tendens att småbråka när vi är fulla och efter att ha tillbringat 24/7 med varandra nu i lite mer än 1 månad så behövs det inte mkt för att vi ska börja tjafsa... Slutade med att jag satt ensam kvar på Munken och Lotto stod utanför...
Hahaha slutade med att vi gick inom trägårn tog ett glas rosé och jag satt och snackade med nån sthlmare och berättade hur sur jag vatt på Lotto innan och att hon bara lämnat mig på Munken och bla bla bla...
Måste varit så intressant för honom att sitta och lyssna på...Snacka om svårflörtad brud som bara sitter och diskuterar sin polare och skiter fullständigt i vem han är..
Till råga på allt så är här två 21-åringar som tältar på Lottens tomt...
Trött chey
Note to myself: Måste måla om mina naglar...

nu är det gjort


håll tummarna är ni söta!

Visby och Lojsta slott

Har börjat vakna alltför sent på dagarna. Visserligen somnar jag inte förrän två halv tre. Hemma från jobbet allt mellan 22.30 till 00.30, och innan jag varvat ner så hinner klockan bli runt en två. Brukar vakna runt tio eller elva sen blir det oftast inte så mkt mer än, frulle, interneta, sola om det är fint väder och sen är det dags och dra.
Men idag så drog vi faktiskt in tilll Visby och bara promenixa lite. Stod inne på bokia i säkert en halvtimma, fattar inte vilken boknörd jag blivit...shoppade min favorit bodybutter liljekonvalj! Älskar den.
Hann även med att besöka nått slott påväg till jobbet.
Känner verkligen att såna här dagar behövs, dagar då jag gör mer än bara springer med tallrikar och menyer. Även om jag är skitlat på förmiddagen så är det så värt det att få komma hemifrån ist för att bara göra ingenting innan jobbet.


Luktar underbart gott!

Lunchtime!

Även om Visby är sjukt mysigt och säkert hundra gånger charmigare än tillexempel Malmö, så saknar jag storstäder, om man nu kan kalla Malmö för det...Man går igenom centrum på 5 minuter och allting stänger skittidigt :/

Lojsta slott! Ett väldigt "oslottigt" slott...

Behövs väl ingen närmre presentation...Är ju den enda jag hänger med denna sommar. Tur jag gillar henne lite iaf...

Lottos framtida husdjur, hon ska nämligen bli lammbonde eller vad kattsingen det nu heter...




Puss på er ska ta sista ciggen och sova nu! Hörs imorgon


det där med kalorier alltså

Jag önskar att jag ibland hade kunnat sluta ha en automatisk kaloriräknare i huvudet. En knäckemacka är cirka 50kcal, en banan är 100, en cheesburgare är cirka 250, en öl är 45 per dl osv osv...Det slutar lixom aldrig.
Jag började väl räkna kalorier när jag var kanske typ en 18-19 år eller nått.  Kom ju på att man går ner sjukt mkt i vikt av att äta under 500kcal....Så det körde jag på. Försökte skippa äta under dagen och på kvällen då jag var vrålhungrig åt jag en varma koppen och 2 knäckebröd med enbart kalkon på. Ja det var den tiden det, hade sjuk ångest om jag åt onyttigt. Men inte såg jag ut som Kate Moss eller Victoria Beckham för det...vilket var min dröm.
Men ner i vikt gick jag. Är fan bara bullshit att man inte går ned i vikt om man inte äter, klart som fan man gör det. Att det sen inte är sunt vet jag och att man går upp i vikt av minsta lilla man får i sig vet jag med, men är ens kost enbart äpple, varma koppen och 2 knäckebröd med kalkon så går man ned. Sen går man hungrig 24/7 oxå...

Anyway, det där tankesättet har jag inte längre, men bantar eller försöker äta nyttigt det lever jag efter och gå ned i vikt är fortfarande ett ständigt löfte som dock ständigt bryts pga sämsta självdisciplinen i världen!  
Kontentan av allt detta var att det är fucking jävla svårt att inte äta på kvällen när man slutar jobba. Är väl hemma runt en 23.30 på kvällarna då har vi käkat innan på jobbet innan vi öppnar runt en 16.30. Hur ska man då inte kunna vara hungrig 23.30 när man slutar? Ja men ät då tänker ni, men jag får ångest av att var dag trycka i mig käk mitt i natten! Ni läste ju om hur jag var när jag var yngre och lite sitter det där allt kvar.
Men hur gör alla som jobbar sent undrar jag? Är ni alla smågoa och runda?


books

SOOOOL!
Åhh, hur kan värme och solsken innebära sån lycka för en...
Anyway, haft tid och sitta och sola idag innan jobb så skönt. Hittat en ny bok oxå, har ju läst ut trasig. Är ni inga känsliga läsare utan kan läsa om sann tragedi och saker som får det att vända sig i magen så läs den!
Just nu så läser jag "att älska som en porrstjärna, en sedelärande berättelse" av Jenna Jamesson. So far är den grymt bra och väldigt svår att lägga ifrån sig.
Gillar biografier, speciellt om folk som levt ett dekadent och utsvävande liv.

Pitbull

Jag har gått in i ett Pitbull flow! För mig är Pitbull Alanya och Tattis :)
Åhh vad jag saknar tiden då vi korkade upp en flarra vin satte och på balkongen och tattarn fixade sina nya playlists. Hon var vår egna lilla husDj!




Mer Alanya än såhär kan det knappt bli...


Hans senaste med Marc Anthony :D

mötesplatsen

Okej people vet ni vad?
Jag reggade mig på mötesplatsen.se främst för en kul grej samt att en kompis till mig faktiskt träffade sin kille där! Tänkte, kan hon kan jag. Men guess what, det är ingetg för mig. Inte någonstans faktiskt. För er som inte vet vad det är så är det en dejtingsida, man reggar sig, skapar sin profil, skriver om sig själv, sina intressen och vad man söker. Låt säga att jag fått 100 mail, av dessa mail så är 90 skit. Är dem inte fula som stryk (jag vet man inte ska döma på utseendet men JAG gör det) så är det 65+.

Så nu skiter jag i mötesplatsen.se och går ut och flörtar på det lite mer sedevanliga sättet. Tror det passar mig bättre, då ingen ändå verkar läsa ens profil och vad man är ute efter.
Ett tips till killar som reggar sig där eller ja tjejer med för den delen. Det är fan inte sexigt att skriva att man är ute efter en kvinna mellan 18-100 år. Det stavas desperat! Eller är det bara jag?

halv miljon

Sitter på jobbet och gör inte alltför mkt. Väldigt lugn kväll.
Precis käkat lite lax sashimi och en fetaost sallad, hade jag kunnat hade jag levt på bara det!

Vill ni veta hur mkt pengar som görs av med här på sthlmsveckan? Hade en matgäst som arbetade med kortmaskiner. Han berättade att Kallis, en beachklub som ligger nere i hamnen hade ringt och bett att få sin limit höjd. Han hade då förvånat sagt att deras limit var ju på 200.000:- hade då fått som svar att de hade flera notor på 450.000 - 500.000:-...
Hade det vatt dubai hade jag inte vatt förvånad, men oj säger jag bara. Trodde inte svennar typ brände så mkt...Snacka om att vaska

Ska återgå till jobbet nu var bara tvungen att dela med mig av denna spännande fakta ;)

krämer

Jag vägrar ha madonnahänder så jag förebygger redan nu med antiwrinkle hand kräm. Glöm inte det gott folk, ta hand om era händer, ingen botox i hela världen kan hjälpa er om ni inte tar hand om era händer, det är där åldern avslojas.
Köpte en budget från nivea....nåja bättre än inget alls resonerar jag.

En bra hudvårdserie som jag alltid brukar komma tillbaka till är neutrogena. Jajaja, jag vet om att man inte ska använda produkter med alkohol osv det präntades in i oss när jag pluggade till hudterapeut. Men vet ni vad, screw that säger jag.
Jag får titt som tätt fet hy och finnar, enklast hur jag blir av med dem är att jag skippar nattkrämen helt, tvättar bara av ansiktet som vanligt med ansiktstvätt och sen använder jag alltid ansiktsvatten och det jag gillar med neutrogenas är att det är alkohol i som torkar ut! Finnarna försvinner och sen börjar jag använda nattcreme igen som vanligt.
Testat x antal hudvårdsserier och då jag inte har någon problemhy så funkar de flesta produkterna.
Fast som sagt vill ni ha en billig och bra serie köp neutrogena!

Fast med min åldersnoja så är det nog snart dags att köpa antiwrinkle. Ärligt så ska man redan innan 30 börja förebygga huden med dessa krämer för att det ska få bästa möjliga effekt.
Så är väl snart dags för en ny hudvårdsserie för mig antar jag...


Kan användas som både daglig ansiktstvätt samt mask!


para para cok para

S som äger Magazinet är sjukligt smygsocial och med smygsocial menar jag att han är inte den som syns och hörs, utan där tar hans polare lätt över. Men trots detta så hittar man honom alltid sittandes vid det bordet som är kvar längst på restaurangen. De snackar och han bjussar nästan alltid på dricka.
Funderade ett tag över om detta överhuvudtaget var lönsamt, men hans filosofi är att kunden ska vara nöjd, en 50 lapp hit eller dit spelar absolut ingen roll...Visserligen snackar vi nog hundratalskronor han är väldigt generös.

Men hur som helst i förrgår satt vi som vanligt hela gänget drack och hade kul då kommer det en tjej som checkar in sent, han vägrar släppa upp henne på rummet innan han får bjuda på ett glas rosé. Hon var ju inte sen och det hela slutade x antal rosé glas senare och med en smärre baksmälla.
Men hade han inte bjudit in henne till att snacka med oss hade hon aldrig kommit med hela sitt entourage på 17 pax och vi hade aldrig haft en nota som slutade på lite under 8000:-:

Det jag vill säga med det här är att hans filosofi stämmer, han är såå¨givmild med vi har även väldigt många som återkommer och vi rekommenderas till folk över hela ön. Känns kul!

Sen ska man ju inte klaga på dricksen heller, stora bord är alltid tacksamma när det gäller dricks. Igår blev det 400 spänn var och då har vi ändå delat dricksen på 4 personer.
Men varför är sthlmare utan tvekan bäst på att dricksa? Jag köper inte att det bara är "rikare" sthlmare som kommer och alla andra gäster har det snålt. Däremot tror jag faktiskt även om det nästan tar emot att skriva men sthlmare har mer vett och etikett när det gäller dricks. Brukar allt som oftast ligga exakt 10%.


bilder från grisfesten




Så här pepp var vi inför grisfesten som faktiskt blev jävligt lyckad trots väderkaos och strömavbrott!
Men om helgrillad gris är sååå gott som alla påstår? Nej det tycker iaf inte jag!

kändis och köksstädning

Surprise, det regnar idag! Nähä lixom. Så här sitter jag i min lilla bod blickar ut mot den gråa himlen och undrar när det ska sluta?
Igår var det som sagt familjesöndag vilken innebär att ruschen kör igång redan 17.00, hallå folk men varför käkar ni så himla tidigt?! Från ungefär 17.00 till 19.00 hade vi cirka 70 mat sen därefter är det dött!
Igår var Anna Sahlene där med sin familj. Lotto blev helt till sig, "såg ni vem det är, det är Anna Sahlene" viskade hon till oss alla. Vi bara, "jaha jo vi ser det"...Eller ska väl erkänna tyckte det var liite kul.

Igår var det även vår tur att svabba golven, innebär att man i sann turkanda skvätter vatten över hela köksgolvet och sen är det bara att skura och se glad ut!


FYI så åt hon lammlägg ;)




Såhär kul har vi på jobbet, hoppas ni har det lika skojsigt!

Puss


sliten tjej

Fy fan vad jag är trött och bakis.
Jobbade 2timmar igår sen sa dem till mig att hoppa upp på barstolen och testa drinkar ist...
Haha, sagt och gjort jag testade allt från appletini till fidel castro. Sen spårade vi totalt och jag sprang och hämtade mixern och vi körde igång med mjölkdrinkar och glassdrinkar.
Japp, så har jag det på min arbetsplats, jobbigt va! Lotten drog ju nitlotten och fick köra...moahaha. kör ju varannan gång. Så igår var jag packad runt 20 på kvällen...Illa! Men drog hem ställde mig i en kalldusch och svirade om till partydressen! Men nästa gång ska jag inte börja dricka redan runt 18, kvällen igår är suddig och jag mår som jag förtjänar! Men vad säger man när ens chef beordrar en till att smaka drinkar ;)
Idag är det familjesöndag = en miljon ungar.
Ska ställa mig i duschen och ta en jäkla massa ipren nu, annars kommer jag aldrig palla.
Hörs!
Vad händer i världen, terrorattentat i Norge och idag läste jag att även Amy Winehouse numera ingår i 27 club.
Galet galet...
cosmo och fidel castro :)

<3 norge <3

Men åhh, vad händer egentigen?!
Här går jag och lallar i min lilla idyll och vad ser jag när jag slår på datorn, madness!
Mina tankar går till Norge!

strömavbrott och grisfest

Hinner knappt blogga, men får faktiskt nästan lite ångest om jag åtminstone inte bloggar minst 1 inlägg om dagen. Varning för tönt på mig då jag knappast är någon kenza...
Men anyway, gårdagen. Haha, shit vilken kväll. Var riktigt jävla kul. Tydligen var där nån kändis från roomservice, typ nån Jon designer?! Jaja, jag är iaf clyueless kollar aldrig på tv. Hans bord hade lite speciat treatment, medan andra payade som vanligt, sen var det vissa bord som fick något gratis men inte alltid. Det var kaos att hålla reda på vilka som skulle paya och vilka som fick vip-treatment. Men det var kul kväll och grisen var fett uppskattad!
Jag blev djupt besviken över att huvudet inte fanns kvar! :(
Men vad hände runt en 21.30 jo då gick strömmen och världens storm drog över. Så det var bara att kuta omkring med stearinljus och bära bord medan sthlmarna stod i fönstret och ojade sig över väder och vind och vilken fantastiskt skådespel det var. Lät seriöst som om det var nyårsafton. "Åhh titta, en blixt. Oj såg du så ljust det blev, nämen ojojoj vad fint..." och bla bla bla!
 Åskar det aldrig i Sthlm? Bara undrar...
Så det blev ett ganska abrupt slut, hade ju en DJ som skulle spela och jag var redo att blanda drinkar. Det gick ju fett åt skogen och ett minus i kassan. Aja, summa sumarium en bra kväll. Jag skrev ur mig runt 23 och pimplade öl medan Lotten som dragit nitlotten fick fortsätta jobba då ägarna lovat gäster skjuts hem men glömt bort det och satt sig ned och drack jack och öl. Haha, ja ni börjar kanske fatta hur de är ;)
 Ja då var det bara Lotto kvar som inte hade druckit...Haha, hon var sååå glad :)

lite blaj blaj om dvärgar och räkor

Jag har utvecklat nån förkärlek till att ställa dumma ultimatum/frågor hela tiden.
Typ: "vara osynlig resten av ditt liv eller se ut som Bert Karlsson?"
"bara äta, skaldjur/fisk, kött eller fågel?"

Ja ni förstår poängen va? Jag kan seriöst hålla på med dessa frågor i det oändliga. Speciellt med mina kära kompis Fredrik. Både han och jag gillar att dra allt till ytterligheter, som födas till den minsta personen i hela världen på 5cm eller den högsta personen på 5 meter. Ha sex med en pytteliten dvärg eller en 450kilos person...
Intressanta frågor vi kan hitta på va...

Anyway, detta skulle egentligen inte alls handla om våra sjuka frågor som vi roar oss med utan snarare mat.
Om jag skulle välja när det gäller matfrågan så skulle jag utan tvekan välja fisk/skaldjur. Kan ju vara det godaste som finns. Längtar så till det snart är kräftskiva och kräftorna flödar! Mums vad det är gott. Dock har jag rejält svårt att skala skaldjuren...Vare sig det är räka, krabba eller kräfta. När jag ser deras små svarta ögon ligga där och glo på mig så kan jag helt plötsligt inte ta i dem...Inte snacka om bajsstränger och hjärnan och smöret. Örrrk! Men gott är det, så brukar helt enkelt bli andra som skalar åt mig :)
Och ostron? Hallå alla ni som sörplar ostrontallrikar och dricker champange. what's the deal with that egentligen? Har jag ätit fel sorts ostron? Enligt mig är det slemmigt i käften och smakar havsvatten. Hur kan det vara gott???




De där svarta ögonen är fan inte och leka med...


grisfest

Ja ni läste rätt. Idag är det grisfest på Magazinet, vilket innebär att de beställt hem en 4 stycken små spädgrisar eller vad de kallade dem för och de ska nu helgrillas.
Hummm, gotläningen kan ju inte nog uttcka sitt missnöje över att det är helgrillad gris och inte lamm, vi är ju faktiskt på Gotland och lamm är lixom vad man äter här.
Själv så har jag väl inte direkt ngn åsikt om det är lamm, gris, ko eller åsna...Jag är mer förundrad att man faktiskt fortfarande gör så. Aja, alla lovar mig att det är sjukt gott så vi får väl se.




Ärligt talat kära bloggläsare ser det här smarrigt ut?

thaimat

Efter mkt velande fram och tillbaka om vad och var vi skulle äta bestämde vi oss för sushi.
Går juj knappt att få bord nånstans då som sagt alla sthlmare invaderar ön här.
Anyway när vi kommer till restaurangen som Lotto intygat serverade sushi så serverar dem INTE sushi. Suck. Var vi det laget alldeles för hungrig för att palla gå någon annanstans så blev helt enkelt thaimat och det är fan mums!
Älskar chicken green curry!
Skulle jag bara få äta mat från ett enda land tror jag fan jag skulle välja Thailand! Vilket land skulle ni välja?






Hur snyggt matchar inte våra nagellack varandra. Älskar verkligen det turkosblå!

Avslutar med en vad det nästan känns som standard solnedgång


simon och lotto

Dokumentation i hur simon får mat, mkt mkt intressant! I know!


Simon visar sig

Lotto får då eld i rumpan och måste genast ge katten mat. Givetvis äter han inte whiskas utan bara sheeba eller vad den nu heter. Ni vet den där lilla lilla burken för typ 20 kronor som tanterna köper till sina små precious.


Simon mumsar

Simon happy - Lotto happy.

Puss!

jag gillar träd

speciellt aléer eller hur man nu stavar till det i plural.



Kan molnen bara försvinna. Tittar man på väderprognosen så blir man ju inte mkt gladare.
Lottos bror säger att Gotland väldigt sällan har moln pga av att det är en ö och att molnen drar sig till fastlandet.
Jag börjar tveka på den teorin. Molnen verkar ha missuppfattat vad ö och fastland är..


onsdag

Det är seriöst svårt att inte skriva nått om vädret då nästan allting kretsar kring väder och man är beroende av sol och varma dagar för att hitta på något.
Idag sken faktiskt solen någorlunda och vi är lediga så vi packade in oss i bilen ganska snabbt och begav oss mot Ljugarn som ligger på andra sidan ön. Tar typ en timme och köra dit. Tror ni solen sken när vi var framme vid stranden? Nej! Tror ni det var varmt och skönt? Nej! Det blåste och var svinkallt.
Snacka om två bittra brudar som hoppade in i bilen igen.
Gaaarrrgh! Så jäkla irriterande. Kom tillbaka till Tofta och guess what jo då skiner solen...I max trettio minuter sen går den i moln och det har nu fortsatt vara konstant molnigt.
Jag blir bitter på den svenska sommaren! Detta får mig ännu mer att längta efter svettiga dagar i Alanya eller ja egentligen spelar ingen roll var jag är bara jag är garanterad sol.
Så idag har jag tillbringat eftermiddagen med att prata med Linnet, den enda brud som förstår vikten i bloggvärlden samt läst och läst. Är nu helt fast i boken, jag bloggade ju tidigare om "trasig" och skrev att den inte gick att läsa tar tillbaka det, den ÄR skrämmande och helt galet sjuk men väldigt läsvärd.


Ja här har ni Gotland :)

seg

Oj vad jag har varit seg idag. Saknar ens forna tider då man pallade detta tryck non-stop.
Var ju på Gute igår och såg Hoffmaestro. Åhh, vad de är bra! Dock var det väl hoffmaestro som var det enda som var bra med Gute...Man kände sig ju nästan som en kärring, var lätt 7 år äldre en majoriteten som var där.
Upptäckte även igår min första avsky någonsin mot stockholmare. No offence sthlmspolare, er gillar jag.
Meen dessa bratiga schteekiga kids som tror de äger Gotland får mig att spy. Det är ingen som bryr sig om ni vaskar 10 champange med pappas platinakort.
Nej ska återgå till min bok nu, återkommer imorgon.


Gårdagens outfit. (Fråga inte vad det är jag har på benet, för jag vet inte)


chefernas chef

Tror jag har en av de coolaste cheferna jag någonsin haft.
Han har frågat typ var dag om vi varit ute kvällen innan och vi har typ nästan alltid svarat "nej vi har inga cash".
Det går ju inga nattbussar här, vilket är helt jävla obegripligt och en taxi går på 500spänn enkel väg.

Idag gav han oss 500 var innan vi slutade. Han tyckte synd om oss att vi inte kunde gå ut och "bönderna här på ön bjuder ju inte på dricka" var hans motiv. Hur schysst är inte det, lite förkskott såhär är ju alltid nice!

Så imorgon blir det gute och gissa vem som spelar då?
Hoffmaestro! Weee, finally!


gubbe eller anka?

Efter att ha gjort alldeles för lite och enbart jobbat bestämde vi oss för att de var dags att röra på påkarna och se lite mer av denna ö. Så idag har vi varit vid houbourgsgubben...Ja de låter mer intressant än vad det är...Det är en sten/klippa/rauk som ska se ut som en gubbe, jag tycker mer att det ser ut som en anka. Avgör själva här kommer lite bilder:

Weho påväg mot stengubben!

Lotto och mjukglassen!

Lotto blir glas av glass!

Tur då vet vi det, vi som tänkta ta bilen på den pyttelilla stigen...

Anka eller gubbe?


Lotto tyckte backen var dum!

sötfisen

spegelglas är allt bra..då kommer lotto med fast yohi tar egobilder

Söta håriga kor

ja det var den lilla utflykten, här påväg till jobbet. laddar med en red bull för att palla. somnade ändå i bilen fast lotto sjöng jättehögt hela tiden.

när jag blir stor

Jag tror kanske jag vet vad jag vill bli när jag blir stor...
Fast onödigt att skriva vad det är här när jag imorgon förmodligen ångrat mig och kanske vill bli en prima ballerina istället. Man vet aldrig med mig.

Så det förblir en hemlis ett tag till.


Jag bjuder på denna:




Okej, säg vad ni vill. Men jag var ju hur rund och go som helst nere i  Alanya.
Kanske kan man kalla det för spritfet eller bakismatfet. Eller bara "du-äter-för-jävla-mycket-fet".
Anyway, rund och go var jag ju.

hadi gurr!

Nu har jag svirat om från mina minishorts till jobboutfiten. Svarta leggings och vit skjorta. Spänande värre.
Hejdå!

same same

Jag kör fortfarande på minishorts och t-shirt när jag lallar omkring hemma. För mina forna guidekollegor så var det nog mitt signum när jag gick omkring hemma, stor t-shirt och minishorts samt en tofs på huvudet...
Jag fortsätter på den stilen, men har avancerat till en annan t-shirt. Min sverigettröja eller it's your dream är i tvätten :/



Bjuder på lite emo-poser som bildbevis ;)

vitrinskåp

Börjat läsa Egoinas blogg. Hon är skåning och kul att läsa. Sånt gillas.
Men varför har hon ett vitrinskåp?
För mig är vitrinskåp något gamlingar har samt att det är sjukt fult. Det är ingen jag lovar ingen som är intresserav att stå och glo på innehållet i vitrinskåp. Det enda folk gillar är när glasen tas ut och fylls med vin, själva vitrinskåpet skiter man i.

morgontidningen

Nu har jag precis ätit frukost och läst gotlands allehanda. Jag brukar vara ganska fåordig när jag precis vaknat och är inte alls särskilt intresserad av att sitta och småprata vid frukostbordet. Vill ha kaffe och tidningen sen är jag nöjd. Brukar alltid börja med kulturdelen. Eller ja brukar är fel ord då jag faktiskt inte läst sydsvenskan på 4 år och gotlands allehanda är alldeles för liten, den har bara en del...Men då jag läste sydsvenskan så bärjade jag med kulturdelen, övergck sen till A-delen där det stod allt världsnyheterna och sist bllev det C-delen för där var det sporten samt nyheter i omkrets...
Visste ni att jag även har en sick del i mig som älskar att läsa dödsannonserna. Söndagstidningen är ju då utan tvekan bäst! Anyway, brukar ta och skumma över alla annonser och se vilka som är yngst, dem läser jag alltid först. Gillar dikterna samt att se om man kan skicka pengar till nån fond exempelvis cancerfonden. Sen går jag systematuskt från den yngsta till den äldsta. Det är inte så att jag gottar mig i folks död och anhörigas sorg, jag tycker snarare att det är...ja vet inte riktigt vilket ord som passar in här, men vackert och intressant. Gillar att se vad för sorts dikter folk väljer, ljus eller mörk klädsel tex...ja sån läsning gillar jag tillsammans med min frukost, vad läser ni sj? (Gillar ju även att vandra omkring på kyrkogårdar och titta på gravstenar...men det vi en annan gång)

Sen ska vi inte ens snacka om kontaktannonserna, de är också fantastiska att läsa!


lördag

Seriöst vad det här vädret gör mig låg!
Jag är så sjukt otaggad. Vaknade typ för en tio minuter sen, i normala fall brukar jag ha ångest om jag sover såhär länge. Men i ett väder som detta så känns det som det kan kvitta.
Haha, älskar att jag på nolltid gått ovh blivit en bitter väderfitta...

livemusik

Usch, jag kan verkligen inte blogga idag. Är helt låg efter den boken...
Seriöst varför utsätter man sig för sånt?
Anyway, nu ska jag dricka lite red bull light och dra iväg till jobbet.
Ikväll kör vi livemusik så en del del gäster förväntas, oh yeah. Dricks ;)

Stör mig dock lite, Kenza kommer ju till Visby idag och hon befinner sig på burmeister och var är jag då? Då springer jag med största sannolikhet runt med öl och sprit till diverse gäster...

Ledsen att göra dig besviken Linnet men kommer förmodligen inte hinna spotta Kenza :(

boktips...

Köpte en bok idag, traisg heter den av Shy Keenan.
Köp den inte! Jag har nu kommit till sida 80 och jag mår dåligt!

Är givetvis en sann berättelse vilket gör det hela ännu värre, handlar om en av Storbritanniens största pedofilhärvor. Den är så jäkla hemsk så jag tror inte jag kan fortsätta läsa den. Brukar inte vara så känslig och brukar ha en förmåga att dras till just såna här böcker. Allt från barn som blir misshandlade, sexuellt utnyttjade, till krininella gäng, mördares bekännelser, trasiga själar som knarkar bor sitt liv och säljer sin kropp för lite tjack. Med andra ord mörka böcker gärna baserade på en sann historia, det är även ett plus om jag redan i förväg vet att boken slutar med en upprättelse för den utsatte. Då är det enklare att läsa och jag förundras ofta över hur stark människan är.
Men denna boken...seriöst jag kan inte. Vet om att jag kommer fortsätta läsa den, men det är knappast en sån bok som man kan svepa över en dag. Man behöver helt enkelt andrum.

Men gillar ni såna böcker så kolla in Trasig.


skitväder

Detta är för alla mina guidekollegor som fortfarande är ute i stora världen och njuter av sol, värme och allt som hör till.


Det regnar är grått och skitkallt ute. Man kan kalla det för ett riktigt jävla kukväder om man vill.
Så enjoy vart ni än i världen befinner er, så länge solen lyser så ska ni fan alltid vara glada och aldrig klaga över nått!

korvfamiljen

Jag bor hos en korvfamilj. Inte mig emot. Jag gillar faktiskt korv har jag kommit på. När jag var yngre ja typ sådär tonåring ni vet den perioden då man alltid skulle vara så förbannat speciell, under den perioden så sa jag att jag inte gillade korv. Det var ju faktiskt gjort av tarmar och gammalt snusk som bara var nermalet.
Nu? I don't give a shit vad det är gjort av, det är gott!
Samma tycker Lotto med familj. Det är cabanoz, chorizo, falukorv och wienerkorv som stöndigt finns i kylen.
Enkelt och gott, stek några korvar och ät med endast stark senap. Bästa!
Eller gör som Lotto och stek dem inte alls utan ät de precis som de är, bästa korven att göra det med är utan tvekan wienerkorven.
Minns ni när man var liten och stod i delikatessn, jag stod där enbart och hängde för att få en prinskorv. Det var höjdpunkten på ica.

starbucks

God morgon!
Kollar Australias top model och dricker mängder av kaffe. Snart är jag pigg och vaken.

cèvre och inte cevré

Idag har jag lärt mig hur man uttalar osten cèvre. Lägg märke till att ´ är åt andra hållet över "e".

(Seriöst jag kan inte stava till ´ aksang stavas det verkligen så? Ser ju sjukt mongo ut...)

Var iaf en kvinna som hade lektion för mig om denna märkliga oststavning samt att hon uppmärksamade mig på att vi stavat fel i vår meny. Det står alltså cevré i våra menyer...
Dessutom,
så ska det uttalas typ cävrä med ett tj-ljud i början och inte cevre med tj-ljud i början som alla svennebananer säger...inklusive jag själv.
Hon hade hus i Frankrike och kunde faktiskt flytande franska, så nu vet ni hur man säger cèvre.

Intressant va? Tyckte jag med och gick genast och ändrade på menyerna, skrev rätt och slätt ost istället.


OST!


timbuktu


För er som inte hört den, klicka genast på play. Grymt bra låt!

smör i maten

Det första vi gör när vi kommer till jobbet är att vika in bestick i servetter och fylla på kylarna med dricka.
Därefter brukar det bli käk. Vissa dagar får vi välja valfritt från menyn och andra dagar så blir det något som köket lagar ihop. Aldrig i hela mitt liv ätit så gott lammlägg som finns här, mumma! Så befinner ni er på gotland kom till Hablingbo och ät lammlägg!

Anyway, maten är skitgod! Verkligen mums, meeeen min mage slår bakut var gång jag har käkat något som köket bara slängt ihop. Nej nej nej, det är inte så att maten är dålig utan jag tror att jag reagerar på på allt smör som han steker det i. Brukar vara stor motståndare av både smör och olja och de få gånger jag steker använder jag enbart teflonpannor helt enkelt. 
Kom in i köket idag när de höll på att laga mat till oss, jag såg då den största skopa smör jag någonsin sett slängas i nypotatisen som han steker till oss...Kan ju säga som så, tur jag kommit ifrån mina anorexitankar jag hade för några år sen annars skulle jag aldrig kunna äta det. Mums är det iaf om än väääldigt onyttigt.
Hans såser är underbara, svampsåserna och gorgonzolan är bara för goda. Jag har aldrig varit ett fan av såser och äter faktiskt helst utan sås alls. True turkish style.
Kanske inte konstigt magen blir som den blir. 1 kilo smör och gräddiga såser gör sitt till helt enkelt...


work

Hadi gurr, nu sticker jag och Lotten till Hablingbo. Smell you later!

i min rosa helikopter

Jag är en sann konsument som alla företag älskar. Jag går nämligen på alla nya grejer som lanseras. Iaf under kategorin krämer och skönhetsprodukter. Allting nytt det tror jag är bättre, speciellt om det är en rosa förpackning sådär lagom stilren...
Nu är det ju inte så att jag faktiskt tror att det är bättre bara för en ny produkt lanseras i rosa, men man kan väl säga som så, jag hade aldrig köpt det om det inte var rosa eller en snygg förpackning. Samt att en fin förpackning gör sig så mkt bättre i badrumsskåpet, jag blir glad när jag ser den helt enkelt, sånt är viktigt!

Ta tex. Ldb. Seriöst hur många gånger köte jag Ldb innan de lanserade sina "nya fräscha" produkter i rosa och gröna förpackningar. (Okej, I know de är kanske inte sååå nya men för mig är det iaf lite nya) Men nu, jodå nu köper jag det. Står en rosa duschcreme i duschen...





Eller tandkräm. Jag har problem med ilningar och Jenny fick mig att testa Sensodyne och sa att det faktiskt hjälpte och tro mig, det gör det faktiskt. Kan tom dricka isvatten nu utan sugrör och det är stort.
När min första Sensodyne tog slut köpte jag en ny fast en lila ist. Den smakade skit då det var zink i den..och den köpte jag enbart för färgens skull. Nu har jag pepsodents mot ilningar, även denna inköpt även för färgens skull...
Äckeltandkräm med zink



Pepsodent kan ju enbart rikta sig mot tjejer när det gäller denna tandkräm, tur att jag finns så jag genast inhandlar den!

Ja nu vet ni hur jag fungerar, jag gillar rosa och fina förpackningar helt enkelt.



tankar

Tankar som snurrar gör en lätt galen. Att tänka för mkt gör att man oftast glömmer att göra och resultatet blir då alltför ofta att man är kcar på ruta 1 med en miljon tankar men ingen handling.
Tyvärr är jag alltför bra på att tänka, analysera och fundera fram och tillbaka, fram och tillbaka...

Just nu är jag tankspridd över vad jag ska göra av mig själv till hösten. Delar av mig skriker att jag vill fortsätta som guide och borde söka tillbaka - samtidigt sitter åldersnojan på axeln och påminner mig ständigt om att jag inte kan gå och vara guide resten av livet (även om jag hade velat) och att jag faktiskt är 27 snart...

En annan del av mig funderar över att strunta i vad alla egentligen tycker att en "normal" 27-åring ska göra och bara ta mitt pick och pack och resa, ströjobba och bara vara och njuta av underbara miljöer god mat och fantastiska människor.

Sen har vi ju tankarna om att plugga. Vill jag vara nöjd med min vardag, stiga upp på morgonen med ett leénde på läpparna och samtidgt kunna känna efter en arbetsdag att jag har gett något av mig själv och att jag faktiskt längtar till morgondagen då jag ska upp till jobbet igen. Ja, ska jag lyckas känna så, då tror jag banne mig att jag måste plugga...Frågan är ju då bara vad?

Men å andra sidan så tänker jag ibland att jag kanske skulle försöka skaffa mig ett jobb inom branschen jag faktiskt trivs i vilket innebär hotell/restaurang och turism, utan att behöva plugga och klättra på karriärstegen... Skaffa mig en lägenhet som bara är min (mao inte vara inneboende) och kanske med tiden hitta mig min prins, då jag faktiskt skulle stanna på samma plats i mer än 6 månader. Bata det gör ju mina förutsättningar betydligt ljusare.

Å andra sidan är jobb utomlands minst lika lockande...

Seriöst alltså, stackars min lilla hjärna...
Oh well, är inte så jobbigt som det låter här kanske, men jag kan bli så jäkla frustrerad att jag vill så mkt i livet, att alla val som tornar upp sig framför mig gör det omöjligt för mig att ta ett beslut...

Godnatt nu ska jag sova sött och låta min hjärna vila lite.


tisdag




Försöker bättra på brännan innan jobbet idag. Går sådär, hamnar ju hela tiden framför datorn ist.
Kan inte nån bara uppfinna en laptop som man ser lika bra på utomhus i strålande solsken?


det där med smärta

Jag förstår inte folk som går och har ont men vägrar göra något åt det?
Nu menar jag inte någon kronisk smärta som en ipren ej hjälper mot, men typ huvudvärk och mensvärk.
Varför går man och säger att man har huvudvärk men vägrar ta en ipren som hjälper?

Det är för mig som att ha nån som står och slår en hammare mot ens huvud men vägrar säga till personen att sluta.
It makes no sense!

khal drogo

Har man tittat för mkt på game of thrones då man drömmer om en svettig passionerande vilde, med bar överkropp och långt hår?









Hot hot hot!

regnbåge

Även om dagen varit väldigt oproduktiv och slö så avslutades den väldigt trevligt.
Käkade alldeles för mkt tacos kände jag var värd det efter mina 10 väldigt produktiva minuter på träningscykeln, därefter åkte Lotten och jag ut på en liten roadtrip.
 

Titta vilken fin regnbåge som visade sig!


Nu är det dags för lite superbad. Älskar den filmen!


träningscykel

är typ världens tråkigaste träning ever! Jag pallade 3.5kilometer, då hade jag bränt 150kcal.
Det är typ 2 ballerinakex, 1 kex innehåller nämligen 70kcal.
Tog mig 10 svettiga minuter att cykla 3.5 kilometer = 150kcal medan det tar mig 2 minuter att käka 2 kex...
How depressing?


70kcal


70kcal




=



10 jobbiga minuter



=



sur och svettig Yohi!


frustrerad

Har verkligen inget intressant att skriva, mer än att min situation är väldigt frustrerande just nu.
Varför kan inget bara bli som man planerar? Jaja, hur som helst så har vi iaf ett nytt jobb på G. Inshallah så går det vägen, håll tummarna allihopa!
Jobbet vi har atm är som det är. Jag skrattar så jag får magont, men det hjälper lixom inte även om de är super schyssta...


andra chansen

Såg på gutes hemsida att hoffmaestro kommer spela from idag 3 måndagar i rad!
Weho, men andra ord det är inte försent!


Sen vill jag gå på cirkus. Var hundra år sen, cirkus braziljack är i stan, älskar cirkusar!


Alanya

Jag försöker att undvika latest news about Alanya. Vilket i princip är omöjligt då news feed nästan bara är guidekompisar och då många är i Alanya...Funderade ett tag på att spärra alla som gjorde statusuppdateringar om Alanya men kom fram till att det var lite overkill. Men vad läser jag nu? Jo att Kissie ska ned till Alanya och att hon kommer hänga på "coola nattklubben Havana som har en coola beachparty"...Samt visade hon upp bilder från lgh hon Amir och Rosanna skulle hyra låg typ upp mot bergen på östra sidan..
Men nu när jag skulle in och se vad hon exakt skrivet så vart inlägget borta.
Hmm, varför har hon tagit bort sitt Alanya inlägg? 
Linnet do you know?
Varför jag än en gång refererar till Linnea är att hon är den enda jag vet som är större bloggnörd än jag när det gäller latest gossip...



familjesöndag

Idag är det familjesöndag på Magazinet. Vilket innebär att det startar 14.00, jag är så glad att vi inte behövde komma in tidigare utan börjar 16.00 som vanligt. 
Det är supergulligt med alla barnen, leka fiskedamm, ansiktsmålning och ponnyridning. MEN vet inte riktigt hur jag ska formulera mig utan att låta blåst, det är lixom för mkt ungar där som springer omkring överallt och frågar dumma frågor.
Jag orkar inte!
Igår kom jag ut på uteserveringen och ser lilla T stå och klä av sig. Jag skrattade och frågade om han inte skulle klä på sig igen, då man sitter där ute och äter. Han svarade då att han precis kissat på sig...
Precis då kom hans faster som tar honom i handen för att gå och tvätta av honom och klä på honom nya kläder.
Han ställer sig då och stretar emot och frågar var han ska göra av snoppen medan de går....
Hahaha, de är så sköna.
Jag gillar barn och har ju de senaste åren "inbillat"(?) mig att min biologiska klocka tickar. Men tro mig den har fetstannat nu!
Barnen försör lixom min ordning. Har jag stått och kämpat att glasen ska stå i viss ordning, torkat av, fyllt på med sugrör, godis och nötter. Sen kommer de där små vildbattingarna och det ser ut som kriget på bokstavligen talat 1 minut.

Ansiktsmålning från förra söndagen, de är ju så söta att man dör lite.

salta pingvinner

Drömde konstigt inatt. Brukar aldrig komma ihåg mina drömmar, men denna natt drömde jag faktiskt om Saltis. Av alla personer på hela jordklotet så drömmer jag om Saltisen. Drömde att jag åkt ned till Malta för ett eventuellt jobb. Men hon tjejen som skulle visa mig jobbet var inte alls snäll och tillmötesgående så jag blev jätteledsen. Då kom jag ju på att Saltisen bor på ön. Så jag ringde henne och hon blev jätteglad och allt blev som de lyckliga guidedagarna i Alanya. Snipp snapp snut så var drömmen slut och Yohi vaknade upp med en good feeling :)
Fina Saltisen och jag i Ista!

Hon och jag har haft våra duster. Minns speciellt en gång i Alanya, tror det var en av Saltisens sista dagar där. Så börjar vi tjafsa om vart vi ska luncha. Suck lixom!
Hon frågade vart jag ville käka och när, har för mig att jag svarade att jag inte visste och inte direkt brydde mig.
Det bestämdes då Crazy Horse.
Men då hade jag tydligen ångrat mig och ville inte följa med längre för jag ville vänta.
Så då satt vi på kontoret och tjafsade. Var verkligen lekisnivå a la "Då får du inte följa med och äta lunch" "Men jag vill ändå inte följa med, åk själva, jag stannar"
Haha, slutade med att jag ändå följde med då Lotto och Tattarn ringde mig och sa SKÄRP DIG vi står nere och väntar kom nu.
Vad som är bra är att ingen av oss är speciellt långsint så vi blir ju vänner nästan direkt igen :)

Oh well, det var min dröm iaf, man kan ju alltid hoppas att det var en sanndröm.


aj aj aj

Fuck vad jag har ont i mina fötter. Testa att springa 12 timmar non-stop.
Skrev ju innan att vi skulle måla staket, när vi kom till jobbet så hade smartassen kommit på att det nog inte var så praktiskt, då folk nog skulle gå in i det och att det inte var prio 1...Nähä!
Så slutade med att jag och Lotto roddade hela eftermiddagen inför Dilba.
Vilken i princip innebär ut med alla bord, ut med alla stolar, ut med bänkar.
"Nä vi har ångrat oss så kan det inte stå, ni får ändra"
Flytta alla stolar och bord igen...har typ fem miljoner blåmärken på mina smalben för jag slått i så mkt...
Men var kul idag, jäklar vad det var att göra. Hade ju kameran med och skulle fota, jag hann inte ens gå på toa när väl allt körde igång - så nej några foton var det inte ens att tänka på. Tyvärr :(

Nu imorse när jag vaknade hade jag så ont i ryggen. Den är trasig.


vackra lördag

Men åhh vilken underbar dag det är!
Man verkligen känner att det är sommar. Precis klämt i mig fil och flingor plus en knäckemacka med ägg.
Vet ju aldrig när man får tid att käka igen så lika bra tt bonna med ordentlig frulle!

Lite fler bilder från Fårö!




Hejdå, nu springer jag och jobbar. <3


Dilba

Så imorgon kommer Dilba att spela på Hablingbo Magazinet :)
Jag och Lotto hade varit och samlat stenar på ekstakusten för att göra fina bordsnummer. Just när vi sitter där och målar nummer på stenarna så kommer Dilba in. Koversationen lät väl såhär:
Yohi & Lotto: Hej
Dilba: Hej
Lotto & Yohi: *gör stora ögon och tittar en gång till, sen stirrade vi lite till...*
Dilba: Vad fina stenarna blir
Lotto & Yohi: hihihihihi, ja tack...hihihihi

Seriöst vilka töntar vi är. Dilba lixom. Jag vet en sång som hon sjungit och det är I'm sorry då var jag typ 14. Så det är ju inte direkt så att jag är starstrucked jag blev bara paff.

Jaja, imorgon är det iaf dags för hennes "avskalade konsert" som hon kallade det för då blir det rusch. Vi har cirka 60 pax bokade och det är fett rekord kan jag säga. Redan nu så är det svärmor, svärfar, farfar, mormor och jag vet inte allt som springer omkring här och är släkt med någon av ägarna. Grymt svårt att hålla reda på alla tanter och gubbar...Om de är gäster eller släkt lixom.

Nej sängen kallar, börjar redan 12.00 imorgon och kommer jobba minst 12 timmar. Börjar med att måla staket..









Btw, tydligen hade jag fler bloggläsare än bara Linnet och Lotto. Jag blir så glad, med andra ord det lönar att uppdatera lite oftare än 1 gång i månaden....^^



Gör en Kissie, dagens bloggläsare är:

Min absolut trognaste bloggläsare måste vara Linnea Engberg. Om man inte räknar Lotto, och hon räknas inte men tanke på att jag alltid säger till henner när jag har bloggat och i princip tvingar in henne på min blogg...Sen kan man ju fråga sig hur intressant hon tycker min blogg är då vi i princip lever på varandra just nu, så intresset för att även läsa om mig är kanske en aning begränsat från hennes sida.

Vem är då denna Linnea?
Jadu, det är en brutta från Gävle som jag lärde känna i Turkiet. Egentligen så har vi jobbat på samma sommardestination sen 2008 men var väl först 2011 som vi blev kompisar. Då tog hon nämligen sitt förnuft till fånga och lämnade Side och begav sig mot "festmetropolen" Alanya.




Minns jag rätt så följde Linnet med mig på Manavgat fast hon var ledig. Så mkt avgudar hon nämligen mig, det är nästan lite jobbigt. Men lite sällskap på Manavgatbåten tackar man ju inte nej till.

Ja detta var min bloggläsare, jag har typ 2. Linnet och Lotto så valet av dagens bloggläsare var inte så svårt.

Motivation till varför det blev Linnet: Linnet tyckte jag gått ned i vikt! Sånt boostar ju alltid en tjejs svaga "hej-jag-är-tjock-självförtroende" även mitt, man är ju inte mer än människa lixom  ;)

http://linneaeg.blogg.se/ gå in på hennes blogg nu!


trötter

Idag steg jag upp 7. Fuck vad jag är trött!
Jag är inte van att gå upp såhär tidigt. Jag och Lotto har ju helt olika sömnrutiner. Hon går gärna och lägger sig innan 12 typ runt 23, hallå vilken 26-åring gör det? Jag är inte trött då, inte ens i närheten. Sen kan det ju också bero på att jag alltid haft jobb med start klockan 09.00 eller tom 09.30 om man hade tur. Med andra ord jag behöver inte sova då!
Men detta resulterar i att jag oftast ligger och tjattrar och Lotto försöker sova...Normalt sett så somnar jag runt en 2-tiden och går upp runt 9. Passar mit utmärkt men tönt lotto måste tydligen ha hundra sovtimmar.
Hur som helst så har jag tillbringat denna morgon i väntrummet, i väntan på att få p-piller utskrivet. Först var jag där runt 8, skulle komma tillbaka runt 9. Gick och käkade frulle kom tillbaka runt 9 och väntade i 45 minuter. För att gå in svara på lite frågor, ta blodtrycket och sedan var det klart. FEM minuter tog det, men all väntan innan spyr jag på. Saknar utomlands nått enormt när det gäller apotek och vad som är receptfritt och inte. Jag röstar på en lite mer liberal syn när det gäller medikament. Typ som Thailand hade väl vatt nice?!
Helt ärligt missbrukar fler Thailändare olika sorters mediciner än vad svennebanan gör?
Tror inte det...


Fårö i bilder

Åhh, vilken härlig dag vi har haft idag. Vatt till Fårö och kollat på raukar, mina förväntningar var skyhöga. Don't ask me why...En rauk är ju bara en tråkig sten lixom...
Jaja, efter vi kollat raukar så for vi vidare mot playan och bättrade på brännan.
Stannade en familj brevid mig och barnen pekade på mig förundrat och frågade mamman varför jag solade...
Haha, how cute. Dessutom är jag inte i närheten av hur brun läs svart jag kan bli ;)


På väg mot Fårö, var grymt mkt bilar. Framför oss i kön stod Ann Söderlund...Lotto tyckte det var mäkta intressant, jag visste inte ens vem det var. Tror ni inte hon var tvungen att googla det då enbart för att visa mig vem det var...

Lotten på båten över till Fårö. Hon tyckte det var lute läskigt så hon höll hårt i relingen.


Ja som sagt, sten sten och åter sten...


Vi träffade även på Frank. Efter vi pratat lite med Frank drog vi vidare mot PLAYAN! Var super nice och säkert 22 grader i havet och för svennebananlandet så är det ju faktiskt riktigt bra.



Lotto bytade om i bilen och jag tog massor av egokort.
Ja det var denna torsdag. Imorgon är det back to Hablingbo och förberedda inför Dilba som kommer på lördag :)




Fårö

Åhh, vad kassa jag är!
Kom inte alls iväg till den där turistmottagningen...vaknade 09.45. Yeye får ta det imorgon ist. Tror jag har några gamla kartor där jag missat en hel del på...totalt oväsentlig info..

Hur som helst, nu blir det Fårö. En nice roadtrip sådär, bikinin är på, solen strålar, kameran är med och en nya skiva håller på att brännas. Vi tog Alanyaalbumet, bara för att maxa känslan samt tortera oss lite ^^

Puss!

ikeamöbler och kassaapparater

Kom hem från jobbet för typ en timme sen. Väldigt lugnt har det varit. Så idag har jag skruvat ihop min första ikea soffa men tillhörande extrasäng. Fy fan vad det inte är min grej. Jag har skruvat ihop en barstol från ikea that's it. Den gick att sitta på men knarrade så in i helvete, antar jag missat att dra ihop skruvarna eller nått. Är bortskämd med en pappa som fixar alls. Om det så är en tavla som ska hängas upp eller vad som så fixar pappsen :) Kom ihåg jag försökte skruva ihop ett nattduksbord, MALM sektionen som ungefär alla har. Jag fixade inte ens det utan ringde pappa.
Hur kan det vara så att jag klarade det idag då?
1, Lotto var till stoor hjälp. Jag vill köra på och kollar inte alltid särskilt noga, medan Lotto lägger upp brädorna som bilden visar, sånt hjälper när man är loosers på att bygga.
2, Visste att jag inte kunde ringa pappa om hjälp...så var helt enkelt tvungen att klara mig alene.

Men efter mkt sveda och värk och ett enormt röksug så var vi äntligen klara! Då hade ¨vår ena chef sprungit där säkert 4 gånger och kallat oss loosers, att vi var långsamast i världen, samt undrat varför vi anställdes. Tyckte han kunde hålla käften och kolla vårt CV och se om det stod "bra-på-att-sätta-ihop-ikeamöbler" under övriga meriter?! Japp på den nivån ligger det, det är true arbetsanda och bra gemenskap mellan chef och ansälld rakt igenom. Nämen ärligt så gillar jag killarna som driver det starkt!

Därefter vart det lite plock av tallrikar och disk, städ av köksgolv samt programmera in kassan.
Vi ska nämligen ha att det bara ska räcka att skriva in i kassan så kommer det ut på en bong till köket. (Bong är alltså det vi dödliga kallar för "kvittorulle", var clueless första gången de snacka om bongen och tänkte på helt andra saker...)
Men för att det ska fungera så måste alla rätter programmeras in i kassan och det SUGER kan jag säga då den jävla kassan är ett helvete och piper stup i kvarten. Men efter mkt pillande och x antal kvitton som bara rullade ut så tror jag att vi fick rätt på det.

Time for bed, ska upp tidigt imorgon och fixa p-piller. De har turistmottagning mellan 8-9, smart värre!

Färga håret?

Ska jag färga håret???!!!
Jag är dödligt nära att göra det...

Hoffmaestro

Så fucking jävla värdelöst!
Hoffmaestro var på Gute i måndags och vem var ledig i tisdags...




under 15?

Seriöst ser jag ut att vara under 15?
Var inne på ICA och köpte en redbull, då bad kassörskan om legg?!
Det är fine när jag ska köpa cigg och alkohol, men hallå en energidryck?!

Yeye, får väl ta det som en kompliman antar jag...snart 27 men ser ut att vara under 15.


bag in da box


shopping

Dunderhuvudvärk när jag vaknade. Seriöst lådvin är dangerous! Gjorde misstaget att lyfta på den idag...Skulle jag inte gjort, ångest! Nu fattar jag var huvudvärken kom från...Skulle gissa att däör finns 3-4 glas kvar...

Men efter 2 ipren, kaffe och äggmacka var jag relativt okej. Är ju ledig även idag så tog tillfället i akt att shoppa. Blev ett par shorts, linne och en bikini. Trodde inte jag skulle bada så mkt som jag gör i Svea men jojomen det gjorse jag visst. Mina andra 20 bikinisar känns lite solblekta och fula. Så blev en supersöt vit från hm. Är även grymt sugen på att köpa en baddräkt. Kanske inte direkt till playan men att ha när man går ut till ett par shorts.
Har redan invigt bikinin då vi drog till nått kalkstensbrott och badade, var asnice. Typ 23 grader kanske, me like!



Vad säger ni om denna? Kan väl bli ganska så snyggt?


Den här fick följa med mig hem, fast tog bandeau ist. Trodde det skulle var helt utsålt och typ tomt men yook yaa!



01.41

Livet är som bäst när man kan tillbringa det med bästa sällskapet god mat och en bag-in-box rosé! Då undrar man vad man egentligen saknar?! Till och med pratat med tattis på Santorini :) En av mina underbara roomie från Alanya! Men som sagt jag och Lotten packade cykeln och drog ned till hamnen. Visste ni alla skåningar att alla ovanför skåne inte vet vad rama är? Herregud, här säger man skjutsa, how lame! Rama är alltså när man skjutsar nån på cykeln. Lär er ordet rama så much cooler! 
















Ja det var denna måndagskväll, en mkt trevlig sådan. Varför kan inte alla kvällar vara såhär? Taps, rosé och snack om allt från gamla minnen till senaste killen? Åhh, älskar kvällar som denna!




 


picknik time!

Påväg till hamnen och ska äta lite tapas och dricka rosé. Vi tänkte först ta och gå ut ikväll oxå men på den här ön så går sista bussen 00.30?! Allah allah lixom speciellt när en taxi kostar typ 500 spänn. Så vi tar en chill kväll med lite vin och go plockmat ist. Detta är min absolut favorit. Iskallt rosé och lite oliver, ost, nån god korv osv. Mums!


måndag

Precis innan vi slutade igår så frågar Simon om jag inte vill vara ledig imorgon?!
Öhh, Joo det är klart! Trodde aldrig att vi skulle få vara lediga båda två samtidigt :)
Men de är så jäkla coola med sånt, de bara jo men va fan det är klart så ställer ni upp för oss en annan dag! Hell yeah!
Idag är vi lite seeega, men precis duschat och ska snart in till "stan"...Ja sorry men jag har så svårt att kalla det för stan...eller ja det är ju stan men det är så liitet! Aja, nu är det iaf Almedalsveckan här och Lotto som har en crush på alex schulman vill se honom när han gör intervjuer i nått tält. Tönt, I know. Så in på hennes fejja och skriv tönt till henne nu.


Ja så såg jag ut igår...gjorde mig iordning på typ 20 minuter, det är fan rekord. Då blir resultatet inte roligare än svart...har ju ingen helfigursspegel ute i bode så bad lotten ta ett foto så jag kunde se hujr jag såg ut...

tipsy

Jag är ledig imorgon! Oh yeah säger jag! Jag har världens bästa chefer och världens bästa Lotto!

Fuck va bra lixom, precis kommmit hem efter lite ölande på Wallers och ja inte fan vet jag egentligen vad vi gjorde där men vi drog till Gute och där var väl sådär. Gubbar och schteeek...Gubbe tyckte jag var snygg och frågade om jag var indian... = gubbe borde öva på sina lines...

Aja, tappa inte hoppet bloggläsare jag skriver imorgon, känner att jag är way to tipsy för detta just nu...


filip och fredrik



Jag älskar filip och fredrik! Deras podcasts är underbara, så in på itunes och dra ned dem, nu nu nu!
Anyway, ni som oxå lyssnar på dessa underbara människor vet ju att Fredrik är kung på anekdoter, han snackar ofta om julian cassablancas anekdoten och här är den! Peace & Love festivalen, fuck va jag grämer mig att jag inte är där!

at work

Ytterligare en till dag har nu passerat på nya jobbet :)
Idag fungerade kassan och efter en hel del pillande på knaparna så har vi nu listat ut hur den fungerar, jag kan tom nu få ut ett kvitto! Tjoho lixom! Kortläsaren har jag oxå lärt mig, samt lärt mig balansera glas och flskor på bricka! Jag är ju inte lika grym som crazys bartenders (seriöst all eloge till alla som kan bära brickor fulla med drinkar och flaskor genom ett fullsmockat dansgolv) som ni märker en väldigt lärorik dag!

De som jobbar där är verkligen så sköna, ribban ligger lågt och jargongen är rå med en hel del portion charm. Men sånt passar mig perfekt, hellre så här än att jag ska tassa på tå.
Då det bara är andra dagen vi har haft öppet så är det fortfarande ganska lugnt, så Lotto fick skriva ut sig redan innan 22. Så det var bara jag som "jobbade" medan resten av gänget satt och ölade och drack jack daniels :) Precis när jag ska skriva ut mig kommer det in ett glatt gäng som beställer in öl efter öl...Så slutade med att jag jobba till 23.30. Nu ligger jag och försöker hålla mig vaken då Lotto lovat att hämta brorsan i Visby vilken tid som helst. Vilken osis för mig att det då blev jag som var tvungen att hämta honom då lotten drack 3 corona...Smart jävel hon är.






Ja här jobbar jag och så ser jag ut när jag jobbar (-den töntiga posen)



bättrar på brännan



Har börjat få en helt okej bränna nu, var ju pepparkaka efter Ista men den är ju numera ett minne blott. Tji fick jag, man blir visst det brun i Sverige ;)
Nu käka lite nudlar och duscha sen iväg och jobba. I smyg hoppas jag på få sluta lite tidigare även ikväll, vill sååå gärna gå ut. Sätta mig på surfers iaf och ta en öl, jag är så värd det!

stranden

Godmorning!
Shit vilket oväder det var inatt. Det öste ned och jag trodde blixten skulle slå ned. Ganska mysigt ändå. Jag och Lotto låg ute i vår lilla stuga med lamporna släckta och dörren öppen och bara pratade.
Igår var ju första dagen på jobbet med gäster. Det gick bra, kom inte så många och jag fick sluta tidigare nämligen runt 20.00 weho! Hade då jobbat sen 11 och var ganska så mör i fötterna. Hade tillbringat dagen med att häfta fast en svart duk på uteborden, häftpistoler är fan guld värda, samt försöka få ordning på beställningarna. Det trillade nämligen in 100 ölglas och 100 vinglas. Så där stod jag i en bar som redan var full med glas och försökte reda ut situationen och organisera ut vilka glas vi kommer behöva och inte medan 200 glas fullkomligt forsade in. Jag kallas numera för "Fröken servis" av vår vaktis.
Gänget är såå härligt jag trivs i deras sällskap. Tänkte jag ska ta med kameran och fota lite, verkligen supermysigt.


Idag börjar jag 16 och solen strålar verkligen. Tänkte ta en brassestol filip och fredriks senaste podcast och bege mig mot Tofta strand!


RSS 2.0